top of page

Item List

Brabo, nen Antwaarpse Romijn

De voddebalen van Sint-Andries willen een benefiet organiseren voor de schippers wiens hand is afgehakt door de reus Antigoon. Ze willen daarvoor het stuk “Roemelt nie me Juliet” opvoeren en vinden Brabo bereid om de rol van Romeo op zich te nemen. Bijna komen de twee dieven van de diamanten van een rijke weduwe de pret verstoren, maar uiteindelijk slagen Brabo en de Neus in hun opzet om de reus – na een fel gevecht - een kopje kleiner te maken. Brabo krijgt dan ook van de dankbare sinjoren een standbeeld in de stad, waarop hij staat te blinken in zijn bloot gat.

Read More

De Spastische Chirurg

1587 : De Jezuïeten hebben de kroonjuwelen van Semini afgehakt. Brabo en Neus vernemen dat die zijn opgestuurd naar Rome en ze besluiten om ze te gaan terughalen. Nadat onze arme voddebalen eerst het nodige geld bij elkaar hebben gekregen, vertrekken ze met Den Iksaaid op tocht. Met de hulp van madame Blanche de Poulefricassé geraken ze in Rome, maar geraken onze poesjenellen ook in het Vaticaan? En zal Dr. Schtroumpf Von der Schlucht er in lukken om Semini’s kroonjuwelen er terug aan te zetten?

Read More

De Truc met de Zwaan

Het bestuur van het poesjenellentheater heeft besloten een verhaal op te voeren over de dochter van de Hertog van Brabant die zich voor de koning moet verantwoorden omdat haar broer verdwenen is. Een graaf en zijn zwarte madam willen haar in haar ongeluk storten, maar ze krijgt hulp van een ridder die zijn naam niet bekend wil maken.
In dit stuk over koningen, graven, hertoginnen en ridders zou de Neus niet mogen meespelen?
Dat had je gedacht !!!

Read More

De Val van Antwerpen

Antwerpen 16e eeuw. - Al eeuwen doen de Antwerpse vrouwen een beroep op Semini om voor het nageslacht te zorgen. Maar het zijn woelige tijden. Er zijn spanningen tussen de calvinisten en de katholieken in de stad. Brabo probeert de gemoederen te bedaren, maar als de Spaanse troepen de Schelde afsluiten organiseert hij met burgemeester Marnix het verzet. Vanzelfsprekend zijn Neus en Iksaaid van de partij. Het mag niet baten. De stad wordt ingenomen, het katholieke geloof en de inquisitie zegevieren en proberen aan de Semini-ritus een einde te maken. Maar dat is zonder onze poesjenellen gerekend…

Read More

Faust

Lode Torfs bewerkte het verhaal van Faust. En met dit stuk werd de vaste stek van Het Spelleke van Semini in de Breughelstraat geopend in 2010.

Read More

Hendrik schopt ons een geweten

Herman Wauters schreef dit eerste en tot hiertoe het enige stuk van het Spelleke van Semini voor kinderen. Ze toerde in het jubileumjaar 2012 langs cultuurcentra en scholen.

Read More

Spel in d'Hel

Wat gebeurt er als de Neus in de hel terecht komt en zich niet wil schikken in zijn eeuwige straf?
Hij grijpt de kans om zich voor te doen als Lucifer, de koning van de hel. Het gevolg laat niet lang op zich wachten en binnen de kortste keren gaan de poppen aan het dansen.

Spel in d'Hel is gebaseerd op het stuk Peerke in de Hel dat het Antwerpse poppentheater Pax in de jaren twintig van vorige eeuw honderden keren gespeeld heeft.

Read More

Tschelt

Vanwaar komt al dat water in de Schelde?
De poesjenellen van het Spelleke van Semini willen dat wel eens weten en vertrekken stroomopwaarts om dat uit te zoeken. En op hun tocht komen ze langs de oevers van de rivier – of een beetje verderaf – langs allerlei beroemde steden en ontmoeten ze de lokale bevolking.
Geraken ze tot aan de bron ? Dat zie je in deze enige echte “Antwaerpse rood movie” waarin een figuur in ’t zwart een geheimzinnige rol speelt.

Read More
bottom of page